Κέντρο Δικτύου Τηλεματικής - Network Operation Center


Συνοπτικές Οδηγίες Σύνδεσης μέσω του Microsoft Teams


 Συνιστώμενες προϋποθέσεις:


1) Χρήση Η/Υ με λειτουργικό συστημα Windows 10 (όχι κινητά, tablets κτλ)

2) Καλή σύνδεση στο internet και ο Η/Υ συνδεδεμένος ενσύρματα (κι όχι ασύρματα) στο router.

3) Εγκατάσταση της εφαρμογής MS-Teams από ΕΔΩ

4) Χρήση ακουστικών κεφαλής με χειλόφωνο (headset), πχ. δείτε ΕΔΩ

5) Κάμερα τηλεδιασκέψεων για Η/Υ (USB Web Camera), πχ.δείτε ΕΔΩ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Γενικά, θεωρείται καλή πρακτική να έχετε προ-εγκατεστημένη την εφαρμογή MS-Teams (Dekstop Client) σε Η/Υ με λειτουργικό σύστημα Windows 10, παρά να συνδέεστε μέσω του Web App σε browser.


Βήματα σύνδεσης:

1) Με δεδομένο οτι έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή MS-Teams, ανοίξτε τον σύνδεσμο σύνδεσης (Meeting link) που σας έχει γνωστοποιηθεί από τον διοργανωτή.

2) Θα σας ανοίξει ο προεπιλεγμένος φυλλομετρητής ιστοσελίδων του Η/Υ σας και κατόπιν η εφαρμογή MS-Teams (πιθανώς να χρειαστεί ένα κλικ επιβεβαίωσης).

3) Αφού ανοίξει η εφαρμογή Ms-Teams, στο εμφανιζόμενο πλαίσιο διαλόγου γράψτε το όνομά σας (είτε με λατινικούς είτε με ελληνικούς χαρακτήρες)

4) Επιλέξτε τις ρυθμίσεις κάμερας/ακουστικών/μικροφώνου που επιθυμείτε.

5) Πατήστε "Join Now" ώστε να εισέλθετε στην τηλεδιάσκεψη της εκδήλωσης (Meeting). Αν δεν έχει αρχίσει ακόμα το Meeting, μπορείτε να παραμείνετε συνδεδεμένοι μέχρις ότου συνδεθεί ο Διοργανωτής (Organizer) και εμφανιστεί στην οθόνη σας καλοσωρίζοντάς σας στον εικονικό χώρο της εκδήλωσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Μπορούν να συνδεθούν έως 300 συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη μέσω MS-Teams, συνεπώς θα δωθεί προτεραιότητα σε όσους είναι απαραίτητο να μετέχουν διαδραστικά στην εκδήλωση.

 
Home